SPLETNI SEMINAR ZA VZGOJITELJE IN UČITELJE: Naravoslovje v vrtcu in 1. triadi

KDAJ: četrtek, 24. marec 2022, od 15h do 17h (2 uri)

Kaj to sploh je naravoslovje v vrtcu in prvi triadi??

Naravoslovje je lahko zelo zanimivo za otroke. Omogoča poskušanje in ustvarjanje, omogoča učenje z delom. Učitelji in vzgojitelji pa so kdaj negotovi, kako se tega lotiti. Morda imajo tudi negativne izkušnje pri kemiji in fiziki v srednji šoli.

S tem webinarjem želimo opogumiti vse, da se lotijo dela in omogočajo otrokom doživeti izkušnjo ter razvijati naravoslovno razmišljanje. Poskusi so zanimivi in dovolj enostavni, izvedeni iz lahko dostopnih materialov ter pripomočkov.


…več v spodnjem videu ⬇️⬇️⬇️

Ko stojim pred otroki, da jim predstavim nek poskus, sem vedno poln energije. Otroška radovednost podžge to energijo in potem njihov odziv prižge tisto drobno čarovnijo. In to je bistvo naravoslovja za otroke: spodbujanje radovednosti, ustvarjanje čarovnije in še tretja stvar razvoj naravoslovnega razmišljanja. 

Vse to bomo predstavili na webinarju, ki bo 24. marca od 15 do 17h. Predstavili bomo 15 do 20 dejavnosti / poskusov, ki jih lahko naredimo z lahko dostopnimi in poceni materiali in to s področij:

  • kemije
  • gibanja
  • elektrike
  • toplote
  • zvoka
  • in tudi robotike oz. programiranja

Dejavnosti boste lahko že naslednji dan uporabili v skupini oz. razredu.

Cena webinarja je  29 EUR. Cena vključuje DDV.


Kaj pravijo udeleženci webinarja?

Hvala za včerajšnje popoldne. Običajno se na naravoslovne seminarje ne prijavljam prav z veseljem, saj, kot sem že omenila, sem bolj ‘družboslovni človek’ in mi je neprijetno, če so mi neke stvari preveč tuje (fizika, kemija, elektrotehnika). Določene stvari bi si morala zapomniti že iz osnovne šole, pa si jih nisem. V času kasnejšega šolanja pa smo imeli naravoslovne predmete le v prvem in drugem letniku srednje vzgojiteljske šole. Tu se pokaže, kako pomembno je, da te kdo zgodaj navduši za področje in da v osnovni šoli dobiš dobre osnove. Jaz jih nimam.
Končno sem se odločila, da nekaj naredim (zase in za druge J) tudi na tem področju in, to je bil razlog, da sem se prijavila na izobraževanje. Ob zanimivih interpretacijah sem dobila kar nekaj idej za delo v skupini. Hvala.
Povezave in izkušnje bom vsekakor delila s kolegicami in kolegi ter s takimi in podobnimi izobraževanji nadaljevala tudi v prihodnje.

Anja Loboda Čampelj, Vrtec Viški gaj, Ljubljana

Seminar mi je bil zelo všeč in mislim, da mi bo prišlo kar večina vaših primerov/poskusov prav pri delu z otroki, saj sem se velikokrat znašla v kočljivi situaciji kako otrokom približati kakšno teorijo, ki je nam odraslim znana, otroci pa je še ne zmorejo razumeti. Hvaležna in vesela sem, da sem se vam pridružila. Upam, da se še kdaj srečamo… tudi v živo, da bomo lahko skupaj izvedli kakšen poskus.

Lep pozdrav in ostanite zdravi,

Lidija Martinčič, OŠ MIlana Majcna Šentjanž

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.