ZAVOD SIMETRIS NAVDIHUJE OTROKE IN MLADE PRI UPORABI TEHNOLOGIJE, INŽENIRINGA, ZNANOSTI IN MATEMATIKE.

Zavod Simetris je namenjen razvoju otrok, mladih in odraslih. V zadnjih desetih letih smo v lokalno območje uspešno prinesli tehnične in znanstvene izzive za otroke, mladino in odrasle. Pod okriljem Zavoda Simetris smo ustanovili Modro delavnico. To je tehnološki in znanstveni center za otroke, ki se zavzema za inovativnost in ustvarjalnost, saj izvaja razne delavnice po šolah, izven šol in sodeluje na dogodkih po vsej Sloveniji. V zadnjem letu smo izvedli več kot 130 delavnic za več kot 800 otrok.

Naše pozitivne izkušnje sedaj dajemo VAM:

Zaradi izjemno pozitivne izkušnje pri uporabi učnih / didaktičnih igrač in materialov na raznih delavnicah po šolah, vrtcih in pri nas, smo postavili trgovino z didaktičnimi igračami za otroke, kjer so vam dosegljive igrače oz. materiali, ki jih mi sami uporabljamo in ki so se tekom let izkazale za zelo dobre. Pokukajte kaj imamo: https://trgovina.simetris.si/

spletna trgovina možgančki

KAJ ŽELI DOSEČI MODRA DELAVNICA?

Otroke navdihniti, da prispevajo k napredkom v znanosti in tehnologiji.

Modra delavnica je središče, kjer otroci in mladi najdejo vire in podporo za spoprijemanje z današnjimi izzivi v znanosti, tehnologiji in matematiki. Posamezniki se tako redno srečujejo in delajo na projektih, ki bi jih težko dosegli doma ali v šoli. Poleg tega imajo možnost spoznati in delati naprednim 3D-tiskalnikom, laserskim gravirnim strojem in različnimi robotskimi seti. Otroci in mladi se igrajo, ustvarjajo in preizkušajo svoje ideje ter odkrivajo in razvijajo svoje sposobnosti in interese, ki so bistveni za njihovo poklicno pot.

KAKO DELUJE MODRA DELAVNICA?

Za inovacije uporabljamo orodja znanstvenega učnega načrta.

Modra delavnica temelji na klasični »Taksonomiji učnih domen« – metodah za spodbujanje višjih oblik mišljenja, kot so analiziranje in vrednotenje konceptov, procesov, načel, ne pa samo spominjanje dejstev in opravljanje testov. V tem okviru je spremenjena Bloomova taksonomija, opisana spodaj, dosledno dokazovala svojo vrednost za ustvarjalno razmišljanje in navdušenje.

1. Poznavanje
Otroci se naučijo dejstev, si zapomnijo podrobnosti, se seznanijo s “stvarmi”, s katerimi bodo delali.


2. Analitični odnosi
Odnosi so ključni. Kako so povezani robotska roka, programiranje programske opreme, umetna inteligenca in “čista dejstva” človeškega bivanja? Kakšna je »večja slika«, ki je potrebna, da si predstavljamo nekaj novega? Kateri je »skupni jezik«, ki ga bodo otroci uporabljali?


3. Ustvarjalnost
Izziv modre delavnice je združiti vse te sestavine in ustvariti NOVE in KORISTNE ideje.


4. Podjetniške rešitve
Inovacije rešujejo težave. Deljenje inovativnih pristopov in idej napaja navdušenje tako znotraj Slovenije kot tudi širše. Navdušenje zagotavlja motivacijo za izdelovanje izdelkov in storitev, ki pripomorejo k boljšemu bivanju. Zaveza Modre delavnice je, da močno, izkustveno učenje iz prve roke spremenimo v resnične rešitve – iz rok naših otrok.