Program Abakus – za razvoj matematičnih in miselnih sposobnosti za otroke

Želite, da bo tudi vaš otrok suveren v matematiki, da bo znal hitro računati na pamet ter bo ob vsem tem razvijal še vztrajnost in koncentracijo? …samo pomislite, kolikokrat ste sami v situaciji, ko je potrebno nekaj na hitro izračunati – v trgovini, 15% popust, koliko je že to??, na banki, pri mesarju, v kuhinji ko kaj pečete, recept je za 3 osebe, kaj pa za 7 oseb?, na dopustu v tujini, pri prijatelju Pepiju v vinski kleti,…

Imate priložnost, da vaš otrok osvoji računanje, razvije vztrajnost in koncentracijo ter finomotoriko. Za to vam bo kasneje hvaležen.

Ob pričetku šolskega leta začenjamo tudi v Modri delavnici program na področju matematike za otroke od 6 do 12 let, ki je namenjen razvoju miselnih sposobnosti otrok in temelji na uporabi starodavnega japonskega računala abakusa

Delavnica oz. program bo potekal 2x tedensko po 45 minut in sicer vsak torek in četrtek v prostorih Modre delavnice (Turnerjeva ulica 107, 2313 Fram:

  • Začetna skupina: 16.30 do 17.15. Začnemo ob zapolnitvi s prijavami.
  • Nadaljevalna skupina: 17.30 do 18.15. Začnemo ob zapolnitvi s prijavami.

V primeru kakršnegakoli zaprtja izvajamo program na daljavo.


Ena stopnja traja 4 mesece – predvidoma 32 delavnic.
Cena celotne stopnje znaša 240 EUR.
Cena mesečnega obroka je 65 EUR.


V prvi stopnji dobi otrok začetni paket, ki stane 34,5 EUR (ta strošek ni vštet v ceni celotne stopnje):

  • Računalo … 12 EUR
  • Torbica za računalo … 5 EUR
  • Delovni zvezek … 17,5 EUR

PRIJAVA na program: https://forms.gle/RZiL28D8VXaUHD2T7
Prijavni obrazec:

Pišete lahko tudi na modra.delavnica@gmail.com ali pokličete 040 395 951.

Soroban abakus treningi za otroke pomenijo povezovanje leve in desne možganske poloble in predstavljajo: Intenziven možgansko vadbo, veliko vzpodbudo za vztrajnost in koncentracijo, razvoj miselnih sposobnosti.Redna vadba prispeva k miselnemu razvoju otroka in vodi tudi k boljšim učnim sposobnostim. Vadba z abakusom lahko pomaga otrokom z učnimi težavami, da preko boljše koncentracije in vztrajnosti izboljšajo učni uspeh. 

V azijskih državah, kjer otroci to veščino redno vadijo, so tudi najbolj uspešni v znanju matematike in na matematičnih tekmovanjih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.