ZNANOST, NARAVOSLOVJE, TEHNIKA (celoletna delavnica)

LOKACIJA: Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, Trg Svobode 16, 2310 Slovenska Bistrica

TERMIN: vsak ponedeljek od 16:00 do 17:00.

CENA: 30 EUR mesečni pavšal (to so približno 4 srečanja na mesec)

STAROST: otroci med 6. in 10. letom

Vsak teden se bodo otroci, skozi igro in poskuse, srečali z novo temo iz področja naravoslovja, tehnike in znanosti. Skozi učenje z delom, ki je zabavno in učinkovito, bodo otroci razvijali svoje logično in naravoslovno-tehniško razmišljanje.

Tematike, katere bodo skozi vse leto spoznavali otroci:
  • področje mehanike: ravnovesje, sile, hidravlika in pnevmatika, mehanika robotike. Nekaj primerov: vrtavke, vzmeti, tehtnice, hidravlična robotska roka, osi, zobniki, škripec, vzvod, raketa na vodni pogon.
  • področje elektronike in elektrike: alternativni viri energije, električni tokokrog, magnetizem, robotika. Nekaj Primerov: baterije in žarnice, magnetni tunel, električni avto, vetrnica za pridobivanje električne energije, elektrarne.
  • področje toplote in zraka: prevajanje toplote, zračna plovila. Nekaj primerov: lebdeča vrečka, baloni, letala.
  • področje računalništva in programiranja: upravljanje robotkov z ukazi, enostavno programiranje robotkov
  • + zanimive dodatne vsebine za urjenje prostorske predstave in strateškega razmišljanja: Rubikova kocka in ostale mehanske uganke, strateške igre, grajenje 3D modelov.

Brezplačna predstavitvena delavnica bo v ponedeljek, 11. 2. 2019  od 16. do 17. ure, v prostorih Knjižnice Josipa Vošnjaka.

Na predstavitveni delavnici boste lahko otroka prijavili na celoletno delavnico. To lahko storite tudi tako, da nam pišete na elektronski naslov modra.delavnica@gmail.com oz. nas pokličete na telefonsko številko 040 395 951 ali 040 172 060.

VABILO na brezplačno predstavitveno delavnico:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.