Delavnica USPEŠNA KOMUNIKACIJA Z NAJSTNIKI

Predavatelj: Lea in Albert Mrgole

KDAJ: 24. 11. 2018 od 9. do 16. ure

Starši, učitelji, trenerji, mentorji in vsi, ki delate z najstniki imate enkratno priložnost, da se učite od priljubljenih in uveljavljenih strokovnjakov v praksi.
Leonida in Albert Mrgole že nekaj let na svojih predavanjih, delavnicah in spletnih objavah navdušujeta s preprostimi in učinkovitimi rešitvami v vzgojnih zadregah, tudi v najtežjih. Iz svoje bogate zakladnice preverjenih in delujočih izkušenj črpata ideje za navdih drugim staršem, ki so uresničljive in učinkovite.
Komunikacija z najstniki zahteva najprej stik. O tem govori tudi njuna uspešnica Izštekani najstniki in starši, ki štekajo.

V prvem delu se boste na delavnici seznanili z zavedanjem situacij, v katerih izgubljamo svoj starševski vpliv, kar je najbolj izrazito na začetku najstniškega obdobja. Starši potrebujemo notranjo moč, s katero bomo lahko otroke varno vodili in se ustrezno odzivali na njihove potrebe. Od načinov, kako se starši v vsakdanjih domačih situacijah odzivamo otrokom, je odvisno oblikovanje otrokovih navad glede sprejemanja pravil, meja, avtoritete, na razvoj otrokove samozavesti, podobe o sebi, na oblikovanje otrokovih socialnih veščin, na oblikovanje delovnih navad, tudi na oblikovanje samostojnosti in odgovornosti. Danes vemo, da sta stik z otrokom in občutek varnosti pogoj za zdrav razvoj, in tudi za otrokovo motiviranost ter upoštevanje vzgojnih navodil.
V različnih razvojnih obdobjih se moramo starši odzivati na različne otrokove razvojne potrebe, največkrat se to dogaja v stresnih situacijah. Pri tem najraje uporabljamo načine vedenja, ki so nam bili posredovani v naših primarnih družinah. V mnogih situacijah se partnerja ne strinjata in zaradi tega nastajajo napetosti, prepiri ali pa se en od partnerjev umakne in ne sodeluje.

Drugi del delavnice bo odgovoril na vprašanja, s katerimi so prišli udeleženci. Na konkretnih primerih, z demonstracijami, igrami vlog in opisi primerov dobre prakse. Vsak udeleženec bo imel možnost dobiti odgovor na svoje vprašanje s konkretnimi napotki.

 

KJE:  v prostorih Modre delavnice na Turnerjevi 107 (rumena zgradba zraven gasilskega doma Fram)

CENA: 100 EUR, cena za par je 180 EUR.

Delavnica je namenjena vsem staršem in učiteljem, ki si želijo pridobiti novih veščin komunikacije, postavljanja meja in vzdrževanja stika z otrokom.

Prijave: modra.delavnica@gmail.com, 040 395 951

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.