Zdravo!
Smo osnovnošolci Vid, Taras, Urban, Klemen in Niko. Stari smo od 11 do 13 let.
Odločili smo se, da bomo v času poletnih počitnic 2022 obiskali Podjetniško delavnico v Modri delavnici v Framu. Na njej smo se morali odločiti kateri projekt bi izbrali. Izbrali smo si izdelavo igrače – tangrama.   

Nas, našo idejo in navsezadnje naš izdelek lahko vidite in podprete v petek 26. 8. 2022 od 11 do 13 ure pri gasilskem domu Fram. Pričakujemo vas na naši stojnici (morda se najde za vas tudi kaj za pod zob ;))

Končni izdelki, ki gredo naprej v pakiranje.

Na idejo smo prišli tako, da smo premišljevali med idejami, ki smo si jih pred tem napisali na tablo. Ko je bila ideja izbrana smo se načrtno lotili dela.

Najprej smo izbrali ime našega podjetja. Poimenovali smo se FRAMGRAČA.
Nato smo se dogovorili, kdo od nas bo vodja ekipe, ki bo imel nad delom večji pregled in bo povezoval ekipo.
Vsak od nas je delal stvar oziroma en del igrače, ki smo mu ga določili da ga naredi. Bilo nas je pet, zato je delo potekalo zelo hitro.
Zraven tangrama smo naredili tudi kartice z oblikami, ki jih lahko poskusite sestaviti. Na karticah so na hrbtni strani tudi rešitve.
Več zanimivih oblik pa najdete še na:

https://mathigon.org/tangram

Tangram je igra s sedmimi osnovnimi geometrijskimi liki. Igro so iznašli na Kitajskem, ter jo kasneje prenesli v ZDA. Izvor tangrama opisuje veliko legend. Po eni legendi bi naj služabnik kitajskega cesarja razbil keramično ploščico. V paniki je hotel zložiti ploščico in je ugotovil, da se da iz razbitih delčkov narediti različne figure. Čeprav je tangram starodavna igra, ga do leta 1800 niso poznali na zahodu.

Izdelek je na voljo tudi v spletni trgovini Možgančki.

Veseli smo vaše podpore!