Webinar: STEM za 1. in 2. triado; učenje z delom pri naravoslovju, tehniki in matematiki

Spletni dogodek

KDAJ: ponedeljek 7. feb. in ponedeljek 14. feb. 2022 od 14 do 17h

Kako pripraviti zanimive dejavnosti za učenje z delom na področju naravoslovja in tehnike.
Namen delavnice je, da se učitelji seznanijo s sodobnimi tehnologijami, preizkusijo izkustveno učenje na različnih področjih naravoslovja, tehnologije in tehnike ter spoznajo preproste in cenovno ugodne načine za seznanjanje otrok z naravoslovjem, tehniko in tehnologijo. Poudarek bomo dali tudi učenju na daljavo – kako lahko uvajamo učenje z delom pri učenju na daljavo.

Vsebine:

  • Programiranje: kako na enostaven način uvajati programiranje.
  • Srečanje z umetno inteligenco – primeri uporabe v vsakdanjem življenju.
  • Tlak in sila – izdelava rakete na vodni pogon .
  • Pnevmatika in hidravlika
  • Elektrika – poveži in preizkusi. Izdelaj preprosta vezja, naredi avtomatski vibracijski risalnik ali električni avto.
  • Oblikovanje in prototipi – izdelujemo lahko modele iz tehnike ali naravoslovja in prototipe uporabnih predmetov. Skozi izdelavo se učimo, spoznavamo načine in zakonitosti delovanja ter izboljšujemo prototipe. Izdelava mosta, ki prenese določeno obremenite, izdelava vetrnice ki se kar najbolj dolgo vrti.
  • Alternativni viri energije – kako nazorno prikažemo posamezne oblike in pretvorbe energij.
  • Primi matematiko v roke – nekaj primerov uporabe didaktičnih pripomočkov za učenje

Kaj so povedali udeleženci?

Vsebine o vključevanju robotike v pouk so bile razumljivo in preprosto predstavljene. Anica


Všeč mi je bilo, da smo že ob začetku našega srečanja dobili izziv in na podlagi te izkušnje dobili drugačen pogled na podajanje učne snovi v šoli (od konkretnega k abstraktnemu). Na področju robotike in programiranja je bilo predstavljenih veliko uporabnih aplikacij, ki so primerne že za najmlajše šolarje.
Petra


Zanimiva mi je bila ideja o obrnitvi taksonomskih stopnjah. V bodoče definitivno uporabim. Pohvalila bi predstavitev robotike. Sama beseda zveni zahtevno, vendar ste nam pokazali način, kako jo lahko približamo tudi učencem v nižjih razredih. Damjana


S predavanjem sem zelo zadovoljna, saj sem s spoznavanjem in uporabo raznih programov, iger, izkušenjskih nalog izgubila strah pred uporabo vsebin elektrotehnike, robotike in programiranja tudi v nižjih razredih. Zelo mi je ugajalo tudi, da smo vse od začetka do konca bili aktivno vključeni, čeprav je predavanje potekalo na daljavo in tako tudi sami izkusili kako pozitivno na prenos znanja vpliva izkušenjsko učenje.
Lea

Cena je 58 EUR (v ceno je vključen DDV)

Način dela:
Predstavitvam in demonstraciji bodo sledili kratke praktične naloge, ki jih bodo udeleženci delali doma. Skratka praktično bomo demonstrirali možnosti učenja z delom pri učenju na daljavo.


Izvajalec:
Danilo Kozoderc, univ. dipl. inž. Elektrotehnike, prof. soc. in fil.
Danilo že deset let izvaja delavnice po šolah in vrtcih s področja STEM., vodi počitniške delavnice za otroke in pripravlja ter izvaja tehnične dneve po šolah. Enajst let je učil strokovne predmete na Srednji strojni šoli v Maribor.

Prijava:

Izvedba za zaključeno skupino na šoli

Usposabljanje lahko izvedemo tudi v živo na vaši šoli za učitelje 1. in 2. triade. V tem primeru je cena usposabljanja 750 EUR + DDV + potni stroški. Za dogovor pišite na info@simetris.si ali pokličite na 040 395 951.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja